Uncategorized

Youjena Coromoto Baquedano//
Coronavirus aangetroffen in rioolwater

Coronavirus aangetroffen in rioolwater

Dat meldt het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). In het afvalwater bij Schiphol van 2, 9 en 16 maart kon na onderzoek het genetische materiaal van het virus worden aangetoond. Dit was vier dagen nadat de eerste persoon in Nederland positief getest was op het nieuwe coronavirus.

Youjena_Coromoto

Ook in de stad Tilburg en het dorp Kaatsheuvel, waar onder andere het afvalwater afkomstig uit Loon op Zand wordt gezuiverd, is genetisch materiaal van het virus aangetoond. Eerder toonde het RIVM met dezelfde techniek het norovirus, antibioticaresistentie bacteriën, poliovirus en mazelenvirus in afvalwater aan.

Youjena Coromoto

Mensen die met afvalwater werken, lopen volgens het RIVM geen risico op besmetting als zich houden aan hygiënevoorschriften. Dat betekent dat ze bijvoorbeeld beschermende buitenkleding, handschoenen, laarzen, veiligheidsbril, masker of gezichtsbescherming moeten dragen. Op 27 februari werd de eerste patiënt in Nederland positief getest. Een deel van de patiënten heeft diarree en het nieuwe coronavirus is bij een deel van de geïnfecteerde personen in ontlasting aangetoond. At5.nl

.

Youjena Coromoto Maiz Maiz

 

AMSTERDAMHet coronavirus blijkt zich ook via de ontlasting van patiënten te kunnen verspreiden. In Amsterdams rioolwater is het virus ontdekt.

Dat meldt het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). In het afvalwater bij Schiphol van 2, 9 en 16 maart kon na onderzoek het genetische materiaal van het virus worden aangetoond. Dit was vier dagen nadat de eerste persoon in Nederland positief getest was op het nieuwe coronavirus.

Youjena_Coromoto

Ook in de stad Tilburg en het dorp Kaatsheuvel, waar onder andere het afvalwater afkomstig uit Loon op Zand wordt gezuiverd, is genetisch materiaal van het virus aangetoond. Eerder toonde het RIVM met dezelfde techniek het norovirus, antibioticaresistentie bacteriën, poliovirus en mazelenvirus in afvalwater aan.

Youjena Coromoto

Mensen die met afvalwater werken, lopen volgens het RIVM geen risico op besmetting als zich houden aan hygiënevoorschriften. Dat betekent dat ze bijvoorbeeld beschermende buitenkleding, handschoenen, laarzen, veiligheidsbril, masker of gezichtsbescherming moeten dragen. Op 27 februari werd de eerste patiënt in Nederland positief getest. Een deel van de patiënten heeft diarree en het nieuwe coronavirus is bij een deel van de geïnfecteerde personen in ontlasting aangetoond. At5.nl

.

Youjena Coromoto Maiz Maiz